Mannen na 50

0

‘Als ik vandaag twijfelloos zou weten dat God niet bestaat, dan houd ik het morgen in het klooster voor bekeken’, zegt de abt van een trappistenabdij.
‘Ik geloof dat alles eindig is, en dat troost me, net als het oneindige een gelovige troost’, zegt de atheïstische professor.
Van abt Manu Van Hecke tot filosoof en wiskundige Jean Paul Van Bendegem, van rechter Roland Tack tot schrijver Luuk Gruwez, van tekenaar Patrick Ysebaert tot zanger Koen Crucke, van cultuurcriticus en auteur Jozef Deleu tot dichter en tv-regisseur Guido De Bruyn, van een architect en een psychiater tot een van ’s lands populairste politici.
Laurens De Keyzer vond 15 bekende en minder bekende mannen van boven de 50 bereid tot een openhartig gesprek over jeugd en ouder worden, heimwee en relativiteit, liefde en vriendschap, lusten en lasten, kwalen en dood. 15 gesprekken over het leven dus. Met portretfoto’s door Marco Mertens.
Een verrassend cadeau voor al wie zich tot deze generatie mag rekenen! Maar ongetwijfeld ook leerrijk en hoopvol voor wie na hen komt.
LAURENS DE KEYZER is auteur, oud-redacteur en huidig columnist bij De Standaard. Naast talloze bijdragen in krant en magazines, verschenen van zijn hand diverse publicaties van informatieve en literaire aard, evenals verscheidene thematische interviewboeken.

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
127
Laatste editie
04 mei 2009
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058265999
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic