Marilyn de laatste sessie

Marilyn de laatste sessie

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Marilyn is gewend om met haar lichaam te spreken, maar haar therapeut vraagt om woorden

De sensuele actrice en de sombere psychoanalist lijken een onwaarschijnlijk stel. Toch zijn Marilyn Monroe en Ralph Greenson gedurende dertig maanden onafscheidelijk. Tijdens haar therapeutische sessies biecht Marilyn op hoe eenzaam en bang ze is, en binnen de kortste keren heeft ze Ralph nodig om te slapen, wakker te worden, te acteren, te overleven. De psychoanalist doet alles wat hij kan om haar te redden, maar als hij de laatste persoon blijkt te zijn die haar in leven heeft gezien en de eerst die haar dood aantreft, wordt hij beschuldigd van moord.

Marilyn. De laatste sessie is een sublieme kijk op de tragische geschiedenis van de beroemdste filmster uit de twintigste eeuw. Gebaseerd op de bandopnames die Marilyn Monroe maakte voor haar therapeut, worden feit en fictie in deze bekroonde roman verweven tot een intrigerend en intiem portret.

`Een prachtige roman. Verfijnd geschreven. Le Magazine Littéraire
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
M. Woudt
Uitgeverij
Cargo
Laatste editie
06 september 2007
ISBN
9789023426226
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Tragisch verhaal, mooi verwoord

door: deleestrein 1 like
Het boek Marilyn, de laatste sessie is een sublieme kijk op het tragische leven van Marilyn Monroe. Het verhaal is geschreven naar aanleiding van gevonden bandopnames die Marilyn maakte tijdens haar sessies met haar laatste therapeut Ralph Greenson. Niet alleen het leven van Marilyn wordt compleet...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook