Mau en Gerty

5

Artikelen 2

Nadat ze door de nazi’s uit Wenen is verdreven, reist de jonge schrijfster Gerty Kelemen naar de Verenigde Staten. Maar als ze onderweg de charismatische oliehandelaar Mau Hanemann ontmoet, besluit ze onverstandig te zijn: ze trekt in Amsterdam bij hem in. In Nederland zijn Mau en Gerty buitenstaanders. Ze behoren tot een miljoenenstroom van Joodse migranten uit het oosten, die sinds 1870 gaande was. Door hun dubbele stigma zijn de Joodse vreemdelingen nergens welkom. De levens van Mau en Gerty trekken een spoor door Europa, langs Hongarije en Litouwen, van Londen tot Parijs en via Westerbork naar Bergen-Belsen. In de kampen houdt één wens Mau en Gerty gaande: om op een dag hun dochtertje terug te zien, dat ze in de onderduik hebben weggegeven.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
302
Laatste editie
18 februari 2016
Uitgeverij
Querido
ISBN
9789021400426 , 9789021400433


Artikelen over Mau en Gerty

Hebban Sterrenparade (16)
08 mei 2016 2 likes
Hebban Sterrenparade (8)
13 maart 2016 1 like
  Meer artikelen
Bestel dit ebook vanaf  €5,99 bijLezersrecensies (1)

Recensie van ‘'Mau en Gerty'

door: Hanneke Tinor-Centi 1 like
Het boek Eind 1938 vertrekt Gerty Keleman, gelijk met vele anderen, gedwongen uit Wenen. De jonge schrijfster wil naar de Verenigde Staten afreizen. Wanneer zij echter oliehandelaar Mau Hanemann ontmoet zwicht zij voor diens charisma en gaat zij, tegen alle ratio in, bij hem in wonen in...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic