Advertentie
Mayada

Mayada

9
Gelezen 10 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 1 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Zeventien vrouwen vertellen elkaar hun gruwelijk lot in een Iraakse gevangenis in de hoop dat een van hen de gevangenis overleeft en hun geschiedenis vol vernederingen en martelingen kan delen met de rest van de wereld.

Mayada stamt uit een trotse, Arabische familie met een rijke historie: haar grootmoeder was een van de laatste Ottomaanse prinsessen, haar grootvader vocht samen met ‘Lawrence of Arabia’ en haar oom was bijna veertig jaar Eerste Minister van Irak.

Mayada werkt als journalist en vertaler en leidt een leven vol luxe en privileges. Maar er komt abrupt een einde aan de invloed van de familie wanneer Saddam Hoessein en zijn Baath-partij de macht grijpen. Van de ene op de andere dag moet Mayada als alleenstaande moeder met twee kinderen vechten om het hoofd boven water te houden.

Irak wordt een land waar angst en terreur het dagelijkse leven bepalen. De geheime politie voert een waar schrikbewind en ook Mayada ontkomt niet aan haar klauwen. Ze wordt gearresteerd op beschuldiging van hoogverraad en opgesloten in de meest gevreesde gevangenis van Irak. In haar cel bevinden zich nog zeventien andere vrouwen waarmee ze al snel bevriend raakt. Om te ontsnappen aan de vernederingen en martelingen vertellen ze elkaar hun lot. In de hoop dat een van hen de gruwelen van de gevangenis zal overleven en alles kan navertellen aan de rest van de wereld.
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Iris Bol
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
Laatste editie
11 oktober 2008
ISBN
9789022988152 , 9789046113356
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker