Medezeggenschap en onderwijs

0

De Wet medezeggenschap op scholen (WMS) brengt personeel, ouders en leerlingen in positie om een positieve en sterke rol te spelen in het besluitvormingsproces op scholen.
Een medezeggenschapsraad komt het beste tot zijn recht als zijn mening op waarde wordt geschat en hij invloed weet uit te oefenen op het beleid. Een raad die als een stevige 'counterpart' van het bestuur kan optreden, raakt geïnspireerd om het beste uit zichzelf en zijn organisatie te halen.

Elk besluit van het bestuur, hoe visionair en inspirerend ook, wordt beter naarmate leden van inspraakorganen in alle vrijheid hun mening erover kunnen geven.

Dit boek bevat succesfactoren om invloed van leraren, ouders en leerlingen op het beleid van onderwijsinstellingen te optimaliseren.

Dr. Frederik Smit is senior onderzoeker en coördinator van het Expertisecentrum Ouders, school, buurt, verbonden aan het ITS, Radboud Universiteit Nijmegen. In zijn onderzoeksloopbaan heeft hij veel onderzoek verricht op het terrein van de medezeggenschap in het onderwijs.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
110
Laatste editie
23 januari 2013
Uitgeverij
Uitgeverij SWP B.V.
ISBN
9789088503450

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,90
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic