Meneer Pip

24

Top25's 1
De dertienjarige Matilda woont op het eiland Bougainville in de Grote Oceaan. Op deze idyllische plek woedt al enkele jaren een allesvernietigende burgeroorlog, die het alledaagse leven totaal heeft ontregeld. Al zesentachtig dagen heeft Matilda niet naar choool kunnen gaan, totdat meneer Watts, de enige blanke man in het dorp, de school weer opent. Zijn gebrek aan leservaring besluit hij te compenseren door elke dag een hoofdstuk uit Great Expectations van Charles Dickens voor te lezen. Niet alleen de kinderen raken in de ban van de avonturen van Pip, ook de andere dorpsbewoners komen naar de school om de verhalen te horen. Maar op een eiland waar oorlog domineert, heeft de kracht van literatuur verstrekkende gevolgen.

Meneer Pip is een duizelingwekkende prestatie. Een overgetelijke roman over liefde en verraad, over de betekenis van namen en de uiteindelijke overwinning van de verbeelding.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
14 september 2010
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789023425434 , 9789023437482 , 9789023444800 , 9789045340029
Bestel dit boek vanaf  €12,50 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (2)

Recensie Meneer Pip

door: 1 like
Een goed geschreven, schrijnend en leerzaam verhaal. Een boek waarvan ik denk dat ik het nog wel eens opnieuw zou willen lezen. Ik voelde me al snel betrokken bij dit indrukwekkende verhaal, het heeft me dan ook niet direct na de laatste pagina zomaar los kunnen laten, het bleef nog enkele dagen in...

Recensie Meneer Pip

door: Zazou 1 like
Wat vond ik dit nou toch weer een mooi en ontroerend boek. Nou heb ik sowieso al bewondering voor goede schrijvers, maar als je als blanke 55+ man in de huid van een zwart 15-jarig meisje kunt kruipen, dan valt mijn mond helemáál open van ontzag. Op een gegeven moment zag ik de al bui hangen en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic