Mensen die mij raakten

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
"Advocaat worden? Maar jongen, dat is toch geen leven? Ge gaat u de miserie van de wereld op de hals halen met al die criminelen". De vader van Johan Platteau had het liever anders gezien, maar Platteau heeft gehoor gegeven aan zijn roeping.
Vandaag behoort hij tot de meest gerenommeerde strafpleiters in Vlaanderen. De ontvoering van Anthony De Clerck was een van zijn eerste processen, de kasteelmoord een van zijn recentste, en tussen die twee ontmoette hij duizenden mensen die volgens zijn vader niet deugden, maar volgens de zoon een tweede kans verdienden.
Een mens is veel meer dan die vijf minuten dat het fout loopt. Door misdadigers te reduceren tot die ene fatale misstap, doe je hen tekort. Daarom zoekt Platteau steeds naar het goede. Het is gemakkelijk om mensen nog dieper onder de grond te schoffelen. Hun de hand reiken komt moeilijker.
"Mijn vader heeft gelijk gekregen," zegt Platteau, "Ik heb veel miserie gezien... maar minstens evenveel schoonheid en menselijke warmte. Die ontmoetingen koester ik en wil ik met u delen".
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
208
Uitgeverij
Borgerhoff & Lamberigts
Laatste editie
31 mei 2019
ISBN
9789089319821
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie