Mijn dochter in India

9

De achttienjarige Mia heeft vele talenten: ze is gevoelig, creatief en avontuurlijk. Maar ze draagt ook een groot verdriet met zich mee, een tragedie die haar familie jaren geleden uit elkaar heeft geslagen. Ze hoopt dat allemaal te kunnen vergeten door een reis naar India.

Op een dag krijgt Mia's moeder Alida een telefoontje uit India. 'Je dochter wordt vermist, en is waarschijnlijk dood.' Alida aarzelt geen moment en stapt op het eerste het beste vliegtuig naar Madras. Daar ziet ze zich geconfronteerd met ongeïnteresseerde ambtenaren, vijandige backpackers en een verzameling raadselachtige schilderijen, achtergelaten in Mia's hotelkamer. Met de moed der wanhoop besluit ze haar moederlijke instinct te volgen en haar dochter te gaan zoeken. Iemand kan toch niet zomaar verdwijnen?

Mijn dochter in India leest als een spannende thriller en een kleurrijk reisverhaal, maar is bovenal een roman over de liefde tussen moeder en dochter die standhoudt ondanks tragedie, onbegrip en afstand.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Carolien Metaal
Laatste editie
01 juni 2010
Uitgeverij
Boekerij
ISBN
9789089900821
Advertentie

Lezersrecensies (1)

De oorspronkelijk titel van dit boek is “Breathing in Colour”

1 like
De oorspronkelijk titel van dit boek is “Breathing in Colour” en dit vind je terug door het hele boek heen. Mijn dochter in India (de Nederlandse titel) is een roman met een bepaald thema, de verdwijning van een kind. Het boek begin met het feit dat Alida te horen krijgt dat haar achttien...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic