Mijn geliefde boekhandel

28

Artikelen 1 Spots 3
Petra Harlieb neemt je mee naar haar boekwinkel in Wenen. Het is het waargebeurde verhaal van een toevalligheid (ze zag op vakantie een prachtige maar gesloten boekwinkel) en een verhaal van de keuze om je droom na te jagen. Wat begon als een opwelling tijdens een zomervakantie eindigde in het besluit om met huis en haard te verhuizen van het noorden in Duitsland naar de hoofdstad van Oostenrijk. Allemaal om eigenaar te worden van een literaire boekhandel. Een boekhandel die al snel een woonkamer van de familie werd en een ontmoetingsplaats voor de hele buurt. Met regelmatige bezoekers die vrienden werden en vrienden die regelmatig de boekhandel gingen bezoeken.
Petra Hartlieb beschrijft haar verhaal, de keuze en wat haar keuze betekende en opleverde, op een prettige, licht humoristische wijze. Het levert een heerlijk boek op dat uitnodigt om je eigen dromen na te jagen. Maar het is bovenal een liefdesverklaring aan de prachtige wereld van het boek.

Petra Hartlieb (1967) leeft samen met haar gezin in en boven haar boekwinkel in Wenen. Van de een op de andere dag gaf ze haar baan op als journalist en literair criticus om zich samen met haar man te wijden aan het leven als boekhandelaar.
Naast het runnen van de succesvolle boekhandel schrijft ze ook boeken. In het najaar verschijnt van haar bij Uitgeverij Cactus de literaire novelle Een winter in Wenen.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
23 mei 2017
Uitgeverij
Cactus Books
ISBN
9789492504043 , 9789492504050 , 9789492504173


Artikelen over Mijn geliefde boekhandel

  Meer artikelen


Door lezers

Boeken over boeken / Boeken over Boeken #10: de Boekwinkel
24 januari 2018
Over boeken en meer / Mijn boeken(reis)maand juni
04 juli 2017 5 reacties
Feelgood Club / 11 x Boeken over de Boekhandel
14 april 2017 50 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Libris voor 12,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 12,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (2)

Genieten!

door: biebmiepje Judith 1 like
Ik ben echt door dit boek heengevlogen. Ik zat zo onwijs te genieten van alles wat Petra te vertellen heeft! Alles wat ze meemaken, alle mensen die ze ontmoeten, de tegenslagen, de hulp, de mooie momenten. Ik beleefde alles mee en wilde steeds maar meer. Helaas kwam er een einde aan het boek, voor...

De verwezenlijking van een oude droom

door: marianne braam 1 like
Petra Hartlieb ziet een leuke, maar gesloten boekhandel in Wenen. Ze neemt een belangrijk besluit om een oude droom waar te maken. De familie verlaat hun comfortabele leven in Duitsland achter en verhuist al snel naar Wenen. Petra beschrijft haar nieuwe leven en alles wat erbij komt kijken om een...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic