Mijn Russische geschiedenis

1

Artikelen 1 Lijsten 2 Spots 1

De smaak van het sovjetverleden van Anya von Bremzen is een meeslepende culinaire memoir tegen de achtergrond van de sovjetgeschiedenis. Culinair schrijfster Anya von Bremzen werd in 1963 geboren in Moskou, waar grote armoede heerste. Met haar moeder vluchtte ze naar de VS, waar ze hun herinneringen aan de Sovjet-Unie levend hielden door Russische recepten te bereiden. Aan de hand van die maaltijden vertelt Von Bremzen het aangrijpende verhaal van drie generaties vrouwen tegen de achtergrond van de sovjetgeschiedenis. Met De smaak van het sovjetverleden heeft Anya von Bremzen een culinaire en culturele kroniek geschreven. Von Bremzen heeft een aantal prijswinnende kookboeken op haar naam en schrijft voor Food & Wine, The New Yorker en de Los Angeles Times.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie , Culinair
Laatste editie
20 augustus 2015
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789026331121 , 9789026331138


Artikelen over Mijn Russische geschiedenis

  Meer artikelen


Door lezers

Ketting van mooie woorden / Een nieuwe stapel
09 juni 2017 15 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Waar Lenin en Marx nog steeds op een voetstuk staan

door Caroline Soesbergen op 21-09-2015

De beeldvorming over Rusland is in West-Europa over het algemeen niet bijzonder positief. Het is het land van Poetin, wodka en borstsj, waar homoseksuelen geen rechten hebben en de vrije mening onderdrukt wordt. Dat die opvatting eenzijdig is en de werkelijkheid vele malen gecompliceerder, bewijst Anya von Bremzen in haar mini-epos Mijn Russische Geschiedenis. Het is schokkend, intimiderend,...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic