Hebban vandaag

Listmania /

De 7 lekkerste culinaire boeken van augustus

Traditioneel worden in media- en uitgeefland de zomermaanden komkommertijd genoemd. Er verschijnen minder boeken dan in andere maanden. Desondanks heeft Hebban toch 7 lekkere culinaire boeken voor je gevonden, die je niet mag missen. In een van deze 7 zul je ongetwijfeld een recept voor komkommersalade of gazpacho vinden...

Vegarabia van Greg en Lucy Malouf (3 augustus)

Greg (van Libanese komaf) en Lucy Malouf zijn experts in de moderne Midden-Oosterse keuken. Greg Malouf is chef-kok. Zijn specialiteit is het combineren van traditionele smaken met moderne technieken en presentatie. Greg stond achter de kachel van vermaarde restaurants. in september 2014 opende hij in Dubai het restaurant Clé Dubai. Vijftien jaar geleden verscheen hun eerste kookboek, Arabesque. In augustus verschijnt hun zevende kookboek, Vegarabia.
Met Vegarabia laten zij zien dat deze keuken, met al z'n specerijen en kruiden, zich prima leent voor louter vegetarische recepten: een waar feest op het bord.
De rijkdom van de Midden-Oosterse vegetarische keuken zie je terug in gerechten als langzaam gegaarde aubergines met een saffraan-limoencrème of borlottibonen met tomaat en een granaatappel- dressing. Van ontbijt tot en met dessert kook je verrukkelijk vegetarisch.

Thailand, het kookboek van Jean-Pierre Gabriel (10 augustus)

Vlaamse fotograaf en auteur Jean-Pierre Gabriel reiste voor zijn boek Thailand, het kookboek gedurende drie jaar door Thailand om recepten te verzamelen en foto's te maken. Hij trok het hele land door voor zijn zoektocht naar de lekkerste gerechten. Die vond hij vooral bij de mensen thuis en op de markten.
In Thailand, het kookboek vind je ruim 500 echt authentieke recepten voor gerechten die de Thai zelf ook koken en eten. Van simpele snacks en drankjes tot curry’s, roerbakgerechten en desserts. De klassiekers als phat thai en massaman curry komen aan bod, maar ook minder bekende gerechten zoals pandanpudding. 

Delicious Proef de wereld van Valli Little (19 augustus)

Iedere Deliciouslezer kent Valli Little, de food-director van de Australische Delicious. Iedere maand vind je van haar meerdere geweldige recepten van haar in Delicious. Geregeld verschijnen bij uitgeverij Fontaine bundelingen van haar recepten volgens een thema. Deze maand verschijnt Proef de wereld. Hierin vind je 120 nieuwe recepten waarmee je doordeweekse gerechten een internationale draai geeft - stressvrij en verrukkelijk. Van Spaanse ham-manchegokroketjes en Indiase zalmkebabs tot Pavlova met Turks Fruit en Vichy-wortelsoep met gekruide croutons. Mooie, eenvoudige wereldgerechten met de favoriete smaken van Valli. Genieten!

Mijn Russische geschiedenis. De kunst van het koken in 3 generaties vrouwen van Anya von Bremzen (20 augustus)

Anya von Bremzen groeide op in armoede in Moskou in een huizencomplex waar 18 gezinnen 1 keuken deelden. Op haar 10e, in 1973 vluchtten zij en haar moeder naar Amerika. Ze kwam terecht in Philadelphia, zonder winterjas of kans om terug te keren. Nu leeft ze naar eigen zeggen in twee paralelle eetuniversa: een waarin ze schrijft over vier sterren restaurants en een waarin de smaak van een typisch Russisch gerecht haar terugvoert naar voorbije tijden van schaarste en socialisme. Samen met haar moeder wilde ze dit culinaire verleden weer naar boven halen. Ze kookten en aten gerechten uit de Sovjettijd. Anya von Bremzen schreef hun ervaringen en herinneringen op. Het resulteerde in Mijn Russische geschiedenis, dat zowel een culinaire als een culturele kroniek is.

Matt Preston’s kookboek van Matt Preston (25 augustus)

Veel culinaire auteurs en chef-koks hebben hun bekendheid (en verkoopcijfers) te danken aan hun deelname aan tv-programma's. Zo ook de Engels-Australische culinaire auteur, restaurantcriticus Matt Preston. Hij werd bekend bij het grote publiek dankzij zijn optreden als jurylid in het tv-programma Masterchef Australië. Inmiddels staat zijn derde kookboek Matt Preston's kookboek op het punt van verschijnen. Hierin geeft hij 187 recepten voor verrassend lekkere én makkelijke gerechten. Matt Preston geeft zoals altijd briljante cheats en food hacks. Met recepten voor ontbijt en diner, soep, vega, maar ook snacks, pasta en superlekkere desserts. Matt Preston's kookboek, net zo leuk als op tv!

The Zaza ramen book van Brendan Becht (26 augustus)

Zaza Ramen is een Japans-Italiaans fusie restaurant in Milaan, Italië. Achter de kachel staat de Nederlandse chef-kok Brendan Becht. Het koken leerde hij van grootste meesters in de Japanse keuken. Hij zich specialiseerde in het opzetten van Italiaanse restaurants. Hij bedacht 'Italiaanse sushi': de perfecte synthese van regionale Italiaanse ingrediënten en Japanse keukentechnieken. Daarna vestigde hij zich in Milaan waar hij samen met Kevin Ageishi, zijn zakelijk partner, Zazà Ramen oprichtte.
Het Zaza ramen kookboek gaat over de totstandkoming van Zazà Ramen, de specialiteit van de ramen, de Japanse cucina, de kunst en stijl, de dranken en recepten van topchefkok Brendan Becht en zijn Japanse partner.

Thug kitchen kookboek (31 augustus)

Thug Kitchen is een Amerikaanse website die mensen op een leuke, politiek niet verantwoorde manier wil aansporen om zelf te gaan koken, gezond te leven en meer groenten te eten. Dit doen ze door recepten te geven die iedereen kan begrijpen en klaarmaken. Je hebt er geen dure keukenapparaten voor nodig, je hoeft niet op zoek te gaan naar superfoods of het woordenboek naast je te hebben liggen. 

Het Thug Kitchen kookboek bevat meer dan 100 recepten voor vegetarische gerechten. Het zijn de recepten die het hoogst gewaardeerd werden door de bezoekers, zoals de geroosterde bier en lime bloemkool taco's, de pompoen chili en de gegrilde perzik salsa. 

Zie voor alle verwachte boeken de Hebban verwachtpagina.

 Over de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: De 7 lekkerste culinaire boeken van augustus

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken