Mijn valse leven

2

Finbar Dolan is bijna veertig en beweegt zich eenzaam en doelloos door het leven. Alleen weet hij dat zelf nog niet. Op het oog is hij geslaagd en gelukkig, maar ondanks het feit dat hij zijn arbeidersverleden in Boston achter zich heeft gelaten en carrière heeft gemaakt bij een reclamebureau op Madison Avenue, is zijn leven een puinhoop. Een paar dagen voor Kerst wordt hij gedwongen een welverdiende en broodnodige vakantie af te zeggen om een commercial voor de Superbowl te schrijven, te maken en te editen. Het is zijn belangrijkste account. En het wordt erger. Fin hoort dat zijn vader, door wie hij als kind veel werd geslagen en waarmee hij al vele jaren geen contact meer heeft, ernstig ziek is geworden. Noch zijn broers noch zijn zus zijn van plan hun vader te bezoeken. Dit is het moment dat Fin gedwongen wordt terug te kijken op zijn eigen leven en de keuzes die hij heeft gemaakt. Intussen ziet hij eindelijk in dat hij verliefd is op zijn assistente Phoebe, vraagt hij zich af of werk wel zo belangrijk is en weet hij dat het tijd is om in het reine te komen met zijn verleden.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Truth in advertising
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
352
Laatste editie
21 oktober 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Link BV
ISBN
9789462321939
Advertentie

Hebban recensie

Van grappig naar existentieel met donker randje

door Wout ten Have op 02-12-2014

John Kenney, heeft 19 jaar als copywriter gewerkt in New York. De hoofdpersoon van Mijn valse leven, Finbar Dolan, werkt al enige jaren als tekstschrijver voor een reclamebureau, in New York. De overeenkomsten tussen de auteur en zijn hoofdpersoon lijken zeer aanwezig, maar desalniettemin is het boek naar eigen zeggen niet autobiografisch. Verder is er eigenlijk niet zoveel publiekelijk bekend...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic