Misdaden

2

,

Misdaden is een spannende momentopname van de Italiaanse 'noir' met bijdragen van de
meest gerenommeerde Italiaanse literaire en misdaadauteurs.

Belangrijk thema in alle verhalen is uiteraard de corruptie. Niet alleen die van het kapitaal en de zucht naar snelle winst, maar ook de morele en ethische corruptie die leidt tot grote onverschilligheid, meer criminaliteit en extreem geweld. Een ander, nieuw
thema in de Italiaanse crimi's is de migratiegolf, die wordt gezien als een bedreiging en de nieuwe werkelijkheid aankondigt in een oud en vermoeid land. Het resultaat is een ijzingwekkend portret van deze tijd.

Misdaden bevat voor elk wat wils: van een plastisch chirurg die met een wel zeer originele oplossing op de proppen komt om cocaïne te verbergen, een gigolo die een desastreuze fake-kidnapping opzet, tot een groep moeders die er alles aan doet hun kinderen een carrière bij de politie te bezorgen, om op geheel eigen wijze wraak te nemen op de Oost-Europese maffia, met wie de dames nog een appeltje te schillen hebben.

,/upload/czdb/9049950264.jpg,

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
de beste Italiaanse crimeverhalen
Serie
302
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
E. Maris
Laatste editie
13 juni 2006
Uitgeverij
FMB Uitgevers
ISBN
9789049950262
Advertentie

Hebban recensie

Op een Italiaans strand

door Jeroen Beghin op 19-07-2006

Steeds meer Italiaanse misdaadauteurs zijn ook in onze boekenwinkels terug te vinden. Andrea Cammileri is waarschijnlijk de bekendste, maar ook Niccolò Ammaniti (Ik ben niet bang), Giorgio Faletti (Ik dood), Massimo Carlotto (de Alligatorreeks), Marcello Fois (de reeks rond advocaat Bastianu) en Giancarlo De Cataldo (schrijver van het
indrukwekkende debuut De bende van Magliana) zijn intussen...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic