Montagne Russe

4

Spots 1
"Montagne Russe (roetsjbaan) is een werveling van verhalen die zich grotendeels afspelen in hedendaags Rusland. Het decor is vooral Moskou, het Manhattan van Europa, waar de negentiende eeuw na de val van het communisme in bepaalde opzichten `als een duveltje uit zijn doosje is gesprongen. Een meeslepend boek voor onder de dekens als buiten de wind om het huis giert én onder de palmen van een exotisch strand, verteld met on-Nederlandse adem en vitaliteit.

Zijn de persoonlijke verwikkelingen van de auteur in het eerste deel vaak hilarisch zoals wanneer hij vertelt over een tragische liefde van zijn homoseksuele onderbuurman, joods Siberië bezoekt of bijna het leven laat op een gammele veerboot tussen Rusland en Turkije , in de latere verhalen kampen de protagonisten, eenzame mannen en massagehoertjes, met de krankzinnigheid van het bestaan, seks, de dood en de onmogelijkheid van liefde themas uit Waterdrinkers romans.
"
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
01 mei 2013
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029565721 , 9789041707680 , 9789029569330 , 9789029591850


Door lezers

Ketting van mooie woorden / Rusland in anderhalf uur
18 juni 2018 24 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Vermakelijk allegaartje

door: Kaj Peters 1 like
Het is altijd fijn om Waterdrinker te horen spreken of hem te lezen over Rusland in al zijn tegenstrijdige facetten. Hier in een verzamelde bundeling van autobiografische stukjes en korte fictie-verhalen. Het lijkt een wat willekeurige greep uit werk dat nog op de plank lag, want qua sfeer en toon...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic