Moordzaak zonder lijk

,

8

Artikelen 3 Lijsten 2

Henk Peters is sinds 29 april 2009 spoorloos. Ondanks talloze uitgebreide zoekacties is er nooit een lijk gevonden. Toch is er een man veroordeeld tot 18 jaar celstraf voor de moord op Henk Peters, een vonnis dat dit jaar door de Hoge Raad is bevestigd. Het betreft hier een moordzaak zonder lijk, zonder plaats delict, zonder getuigen, zonder moordwapen, zonder noemenswaardig motief en zonder een bekentenis. In de Nederlandse rechtspraak een juridisch unicum. Misdaadauteur Jac. Toes en journalist Paul Bolwerk schreven, op basis van gesprekken met betrokkenen en niet eerder openbaar gemaakte bronnen, een true-crime thriller over deze raadselachtige en razendspannende zaak.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning , True crime
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
16 mei 2015
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046818862 , 9789046818879


Artikelen over Moordzaak zonder lijk

  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Edwin Lommers Hebban Recensent

Pageturner vanjewelste

door Edwin Lommers op 04-06-2015

Moordzaak zonder lijk  is ‘true crime’, dus waargebeurd. Journalist Paul Bolwerk en thrillerschrijver Jac. Toes gingen grondig te werk om de zaak feitelijk juist en zo realistisch en volledig mogelijk weer te geven. Dat laatste moet toch lastig zijn gebleken, omdat het in deze zaak aan bewijs ontbreekt. Toes en Bolwerk baseerden hun verhaal vooral op gesprekken met betrokkenen, zoals politie, de...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic