Morgenvroeg in New York

6

Artikelen 2 Spots 1

New York, 1949. Édith Piaf wacht vol spanning op de komst van haar geliefde, de bokskampioen Marcel Cerdan - bijgenaamd 'le Bombardier Marocain', die naar Amerika vliegt om in Madison Square Garden de wereldtitel terug te veroveren. Hij zit aan boord van een nieuw vliegtuig van Air France, de Constellation, die hem en andere passagiers - onder wie opvallend veel beroemdheden - van Parijs naar New York zal brengen.

Aan boord is ook de geniale dertigjarige violiste Ginette Neveu met haar Stradivarius op schoot, op weg naar een tournee door de VS. De vlucht naar New York verbindt nog talrijke andere verbazingwekkende levens en lotgevallen, zoals de man achter het wereldwijde succes van de Walt Disney-merchandising, een wereldberoemde mode-illustrator, maar ook een groepje Baskische herders die hun geluk in Amerika gaan beproeven.

Bosc heeft op drie continenten jarenlang onderzoek gedaan. Dankzij zijn vertelkunst lukt het van de wijd uiteen liggende brokstukken van een ramp een web van verhalen te maken waarin al die levensdraden zichtbaar worden. Een eerbetoon aan alle slachtoffers en hun nabestaanden, en een bewijs van het grote talent van Adrien Bosc. Bosc heeft aan een stapeltje vijfenzestig jaar oude krantenknipsels genoeg om een fascinerende reis door de tijd te maken en het noodlot terug te draaien tot het onheilspellende moment dat de motoren van het vliegtuig worden gestart.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Constellation
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Carlijn Brouwer
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
20 april 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Cossee
ISBN
9789059366480 , 9789059366497


Artikelen over Morgenvroeg in New York

Hebban Sterrenparade (20)
05 juni 2016 2 likes
Hebban Sterrenparade (17)
15 mei 2016 1 like
  Meer artikelen


Door lezers

Literatuur Club / Stedentrip Parijs met Wil als gids
27 november 2018 42 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (2)

MORGENVROEG IN NEW YORK VAN ADRIEN BOSC IS FEITELIJKE FICTIE

door: Anne Oerlemans 1 like
Morgenvroeg in New York is het fictiedebuut van de Franse journalist Adrien Bosc. In Frankrijk werd het boek een ongekende bestseller en het werd onder andere bekroond met de Grand Prix du roman de l’Académie Française. Om het werk van Bosc te kunnen waarderen als fictie moet je echter wel even...

Achter elk gezicht een verhaal

door: Alex Hoogendoorn 1 like
Voor de nieuwsgierige mens is niets zo erg als een ramp waarbij het onduidelijk is hoe die heeft kunnen gebeuren. Vanuit dat idee ontstond Morgenvroeg in New York, waarin een vliegtuigramp aanleiding is voor een zoektocht naar antwoorden. Op 28 oktober 1949 crasht het nieuwe Air France-vliegtuig...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic