Muurballade

1

De Nederlandse historicus Xavier Hackel arriveert in 1988 in het afgesloten Oost-Berlijn om onderzoek aan de Humboldt Universiteit te doen. Al gauw krijgt hij het gevoel dat elke stap die hij zet geregistreerd wordt. Onvermijdelijk dringt zich de vraag op: wie is te vertrouwen en wie niet? Is zijn huisgenoot Emile wel eerlijk tegen hem? Werkt zijn prille geliefde Ilse niet heimelijk voor de Stasi? Wanneer Ilse plotseling verdwijnt, maakt hij amok en wordt hij Oost-Duitsland uitgezet.Muurballade is een politiek-psychologische roman. Tegen het decor van een staat waarin het wantrouwen regeert, proberen de personages hun vrijheidsidealen te verwezenlijken. Hierbij overschrijden ze grenzen zonder acht te slaan op de gevolgen. Niet alleen aan gene, maar ook aan deze zijde van de Muur.Ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Prachtig ... helaas prachtig.

- Armando

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
238
Laatste editie
18 februari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
ISBN
9789461538574 , 9789461539571

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 34,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 34,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Je eigen mening wordt gewaardeerd

door: Mieke Schepens 1 like
Voor in het boek staat geschreven: 'Freiheit ist immer Freiheit der Andersdenkenden.' – Rosa Luxemburg, 1918 Met deze woorden voor ogen, heb ik 'Muurballade' gelezen en heb daardoor waarschijnlijk nog meer kunnen genieten van de woorden van deze auteur. De hoofdpersoon Xavier wordt tijdens zijn...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic