Niets aan te geven?

,

0

'U bent rijk en hebt een hekel aan belastingen betalen? Geen probleem, want er zijn nog genoeg belastingparadijzen waar u terecht kunt.' Dat staat te lezen op de Nederlandse website deondernemer.nl. De tekst eindigt met een oproep om te emigreren. Bijvoorbeeld naar... België. En u maar denken dat dit land een fiscale hel is!
In theorie zijn belastingen het toppunt van solidariteit. Herverdeling van rijkdom, welvaart en dus ook van welzijn en geluk: wie is daar nu tegen? De rijksten, de sterkste schouders, die hun steentje bijdragen: iemand bezwaar? De praktijk is anders. Terwijl het grote geld via legale en illegale fiscale constructies ontsnapt, betalen alleen de gewone mensen belastingen. Zijn werknemers solidair met de rijksten en meestvermogenden. Worden rijke Hollanders opgeroepen naar Brasschaat te verhuizen.
De wereld staat op zijn kop. In "Niets aan te geven?" houden Guido Deckers en Eric Goeman een vurig pleidooi om hem terug op zijn voeten te zetten.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
30 december 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Epo
ISBN
9789491297717

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic