Noah

,

2

In de zomer van 2014 leefde heel Vlaanderen mee met Noah, een vierjarig hartpatiëntje dat al negen maanden op een donorhart wachtte. Zijn ouders, Frank en Anja De Schepper, verhuisden speciaal van Gemmenich bij Voeren naar Duitsland, zodat Noah omringd kon worden door de beste medische zorg. In afwachting van een ruilhart sleurde de kleuter met een machine die de functie van zijn hart overnam. Uiteindelijk kreeg Noah een harttransplantatie, maar enkele dagen later, op 21 augustus, overleed hij aan complicaties. Noah, het jongetje met de eeuwige glimlach, had zijn dappere strijd om te overleven verloren.
In dit boek vertellen de ouders van Noah voor het eerst het volledige verhaal van de moeizame maar ook mooie levensjaren van hun ‘kleine piraat’. De strijd van Noah is gestreden, maar Frank en Anja geven zich niet gewonnen. Met hun boek willen ze iedereen oproepen om zich als orgaandonor te registreren. Opdat de overlevingskans van de vele lotgenoten van Noah zou verbeteren en Noah hopelijk niet voor niets is gestorven.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
256
Laatste editie
16 februari 2015
Uitgeverij
Manteau
ISBN
9789022331248
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic