Nobel op de kaart

,

2

Nederlanders wonnen in een ruim eeuw tijd twintig maal een Nobelprijs, de hoogste internationale eer in wetenschap, cultuur en beschaving. Van Lorentz tot 't Hooft, en van Zernike tot Zeeman. In 'Nobel op de kaart' staan voor het eerst alle Nederlandse Nobelprijswinnaars bijeen en reizen wetenschapsjournalist Martijn van Calmthout en bioloog Jelle Reumer stad en land af, op zoek naar de winnaars.
Wie waren deze fysici, chemici, geneeskundigen, biologen, economen en vredestichters? Wat maakte ze zo bijzonder? Zijn er nog sporen van ze te vinden? Woonhuizen, laboratoria, graven? Weten bewoners wie Willem Einthoven was, of Christiaan van 't Hoff? En wat is de betekenis van hun uitvindingen voor ons nu?
'Nobel op de kaart'is een reisgids ?n een hommage aan hooggeleerde landgenoten van vroeger en nu. Met een voorwoord van Hans Clevers, president van de K.N.A.W.
Verschenen in
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
25 april 2014
Uitgeverij
Lias
ISBN
9789088030444
Advertentie

Hebban recensie

    Gijs Reudink Hebban Recensent

Eerbetoon aan wetenschappelijke superhelden

door Gijs Reudink op 24-08-2015

Toen bioloog Richard Dawkins in 2004 werd gevraagd om de Gould-lezing te verzorgen aan de Universiteit Leiden, wilde hij dat alleen doen als de naam van de lezing werd veranderd in Niko Tinbergen-lezing. Dawkins was namelijk niet bepaald gecharmeerd van de ideeën van Stephen Jay Gould, maar des te meer van die van Niko Tinbergen, een van zijn vroegere leermeesters aan de Universiteit van Oxford....


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic