Nonk Theo en de mijnen

4

Artikelen 1

Het kleurrijke en raadselachtige leven van een Nederlandse mijnwerkerszoon die in Australië zijn eigen goudmijn wist te bemachtigen, maar berooid en veel te jong overleed.

Jaren geleden gaf journalist Ferdi Schrooten baan en huis op om in Australië op zoek te gaan naar sporen van zijn oom, Nonk Theo, het zwarte schaap van zijn Limburgse mijnwerkersfamilie. Nonk Theo was in 1954 op 22-jarige leeftijd tegen de wil van zijn familie naar Australië vertrokken om er goud te zoeken en fortuin te maken. Hij kwam nooit meer terug.

Een stapeltje brieven van zijn oom, even intrigerend als raadselachtig, was het begin van een zoektocht, die zich grotendeels voltrok in de Outback van Australië. Ferdi struinde alle plaatsen en plekken af die Nonk Theo gedurende zijn dwalende bestaan had aangedaan. Hij ploos talloze kranten en archieven na. Hij sprak met iedereen die nog een herinnering aan zijn oom zou kunnen hebben. Gaandeweg werd de zoektocht een doel op zich. Nonk Theo werd een obsessie. En dat leverde dit verbijsterende verhaal op, dat aan het licht brengt wat velen liever verborgen hadden gehouden.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
432
Laatste editie
03 november 2015
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028426504 , 9789028441606


Artikelen over Nonk Theo en de mijnen

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,99 Bestel het ebook bij Libris voor 17,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 17,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

    Marloes Hebban Recensent

Nonk Theo, een man alleen

door Marloes op 27-02-2016

In 1954 wordt Theo Schrooten, bekend als Nonk Theo, geboren. Al snel besluit hij zijn leven in Nederland te verruilen voor een pioniersbestaan in Australië. In 2007 zegt neef Ferdi Schrooten zijn bestaan in Nederland op om achter zijn inmiddels overleden Nonk aan te gaan. Hij gaat op zoek naar de sporen van het zwarte schaap van de familie, de man over wie amper over gesproken mag worden. Jaren...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic