Nooit genoeg

2

Artikelen 2 Lijsten 1

De eerste en allesonthullende biografie van Donald Trump

Er is één ding dat Trump drijft: de vaste overtuiging dat hij een uitzonderlijk en superieur mens is. Hij begon als showman op Broadway, werd projectontwikkelaar en daardoor de beroemdste zakenman van Amerika. Nu is hij in de race voor het Amerikaanse presidentschap.

Gesteund door het fortuin en de politieke connecties van zijn vader, groeide Trumps zakenimperium tot grote hoogte. Ook Trump zelf ontwikkelde een meer dan levensgroot imago, waarbij hij zichzelf neerzette als het levende symbool van extravagantie en succes. Een succes dat hij nastreeft met een vasthoudendheid die grenst aan een obsessie. Hierdoor kreeg hij wel vrijwel alles waar hij zijn zinnen op had gezet.

In het begin van zijn kandidaatstelling zorgde hij voor zoveel controverse en stond hij op zoveel tenen, dat men zich begon af te vragen wat zijn drijfveren waren. D’Antonio geeft hier antwoord op in de eerste biografie van misschien wel de nieuwe president van de Verenigde Staten van Amerika. Hij interviewde Trump zelf en zijn vijanden, maar sprak ook uitgebreid met familieleden, onder wie alle volwassen Trump-kinderen.

Michael D’Antonio was vele jaren journalist en won met zijn collega’s de Pulitzer Prijs. In 2013 verscheen van zijn hand Mortal Sins, over kindermisbruik binnen de katholieke kerk in de Verenigde Staten. Hij schreef ook voor Esquire, The New York Times Magazine en Sports Illustrated.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
384
Laatste editie
16 december 2015
Uitgeverij
Spectrum
ISBN
9789000350162 , 9789000350179 , 9789000355938


Artikelen over Nooit genoeg

  Meer artikelen
Bestel dit ebook vanaf  €12,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

    Dick Van der Veen Hebban Recensent

Donald Trump volledig doorgelicht

door Dick Van der Veen op 31-01-2016

Veel is geschreven over Republikeins presidentskandidaat Donald Trump. Niet eerder werd hem zo de maat genomen als door Michael D’Antonio. Hij spreekt tien uur met de man zelf, praat met gezaghebbende mensen uit zijn omgeving en raadpleegt vele schriftelijke bronnen. Trekt het beeld op van een super-Amerikaan, één die als geen ander aanzien synchroon laat lopen met bezit. Projectontwikkelaar,...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic