Normale mensen

Normale mensen

171
Rank 17 Gelezen 180 Aan het lezen 25 Wil ik lezen 451 Favoriet 14 Recensies 7
Literatuur & Romans Spots 1 Top25's 3   Topics 0

‘Normale mensen’ van Sally Rooney is de opvolger van haar veelgeprezen debuutroman ‘Gesprekken met vrienden’. In ‘Normale mensen’ vertelt Sally Rooney de liefdesgeschiedenis van Marianne en Connell. Beiden groeien op in hetzelfde stadje in landelijk Ierland, waar hun verschillende werelden nauwelijks overlappen. Ze ontmoeten elkaar alleen wanneer de moeder van Connell het huis van Marianne schoonmaakt. Als ze beiden naar het prestigieuze Trinity College in Dublin gaan, blijkt op die universiteit dat zich door de jaren heen een diepe band heeft gevormd. ‘Normale mensen’ van Sally Rooney is een verhaal over de diepgaande invloed die geliefden op elkaars leven hebben, en het groeiende besef daarvan naarmate de jaren verstrijken. Een intense roman die je je eigen liefdes laat herbeleven. ‘De stem van de nieuwe generatie.’ The Guardian Sally Rooney (1991) debuteerde in 2017 met ‘Gesprekken met vrienden’. De BBC heeft de rechten voor een televisieserie van ‘Normale mensen’ gekocht, waarvoor Rooney zelf het script schrijft.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
272
Laatste editie
22 mei 2019
ISBN
9789026343445 , 9789026343452 , 9789026349331
+

Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker

Andere media

Volkskrant:
NRC:

Artikelen over Normale mensen

  Meer artikelen

Door lezers

Over boeken en meer / De boeken van maart
01 april 2019 5 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Helena Hebban Recensent

Niemand is volledig onafhankelijk van een ander

door Helena op 12-02-2019

Normale mensen (vertaald door Gerda Baardman) is het op zichzelf staande vervolg op Gesprekken met vrienden, de veelgeprezen debuutroman van de getalenteerde Ierse schrijfster Sally Rooney (1991). Haar tweede roman heeft inmiddels al een aantal literaire prijzen gewonnen en is op de longlist van de Man Booker Prize terechtgekomen.  

Hoofdpersonen in Normale mensen zijn Marianne en Connell. Ze...


Lezersrecensies (6)

Wat jammer nou ...

door: Marianne 1 like
Wat jammer nou... De recensies van 'Normale mensen' van Sally Rooney zijn zo lovend: 'Een triomf', 'Een compact meesterwerk', Een sublieme zedenschets'. De werkelijkheid is anders: een liefdesgeschiedenis die rechtstreeks lijkt voortgekomen uit een 'handboek creatief schrijven', waarin meer wordt...

ongeloofwaardig en saai

door: hansverwichte 1 like
Wat een saai verhaal over twee "normloze" jongeren. Daarbij nog een ongelooflijk slechte vertaling. Het woord "neuken" is blijkbaar zeer in de mode. Stak me na 2 pagina's tegen dus begrijp ik de goede kritieken totaal niet.

Schrijnend liefdesverhaal

door: mark1965 1 like
Ongelofelijk dat een zo jong persoon zo kan schrijven over de aantrekkingskracht en het afstoten van een grote liefde. Lang geleden dat ik nog tot tranen geroerd was door een boek.
ebook

Kwetsbaarheid

door: janstruyf
Niet het type roman dat ik vaak lees, down-to-earth, maar dat doet er niet toe, integendeel: een grote les in de schoonheid van onze kwetsbaarheid.

Tobbende adolescenten

door: Els 1 like
Het boek heeft lovende kritieken ontvangen, maar hier mis ik waarschijnlijk een antenne. Ik vond het boek leuk om te lezen en de jongere generatie zal zich er misschien wel in herkennen. Het thema “afkomst” en de invloed daarvan op je verdere leven is wel heel herkenbaar. De twee tobbende...

Wat een talent!

door: Frank 3 likes
Amper 27 jaar en dan zo'n doorleefd verhaal vertellen op een dergelijk hoog literair niveau. Voor mij lost Sally Rooney hiermee volledig de hoge verwachtingen die ik vooraf had in en bevestigt al het goeds wat over dit boek in de pers verscheen. Er schuilt duidelijk nog heel wat talent in de jonge...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook