Olga_femkevanwiggen

Lezerswaarderingen

5 3 4 12 3 12 2 0 1 0
Andere media
Volkskrant:
NRC:
Telegraaf:

Olga

27

Artikelen 3 Top25's 1

Olga de Haas was in de jaren zestig de absolute ster van Het Nationale Ballet. Niet eerder stond een Nederlandse danseres met zo veel bravoure op het podium. Ze was magisch en wist met haar inlevingsvermogen heel Nederland naar het theater te krijgen. Ze had een gouden toekomst voor zich, maar terwijl haar carrière een vlucht nam liep ze vast in haar privéleven. De Amsterdamse ontwikkelde een serieus eetprobleem, zocht liefde bij de verkeerde mannen en dook het nachtleven in om de druk die ze ervoer te verdrinken. Het Nationale Ballet had achter de schermen andere problemen en kon de tragische aftakeling van haar ooit zo briljante soliste niet voorkomen. Olga de Haas danste in de jaren zeventig steeds minder en stierf een week voor haar vierendertigste verjaardag, nog altijd hopend op een comeback. Haar collega’s had ze jaren niet gezien. Olga vertelt het verhaal van een groot danseres en geeft een onthullend beeld van de beginjaren van Het Nationale Ballet, waarin succes een schaduwzijde kende.

Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
26 januari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044524741


Artikelen over Olga

Sterrenparade (11)
03 april 2016 1 like
Hebban Sterrenparade (5)
21 februari 2016 1 like
Een nieuw podium voor Olga de Haas
25 januari 2016 4 likes
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €19,95 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Geertje Otten Hebban Recensent

Olga, gekozen door de dans

door Geertje Otten op 05-02-2016

Op 1 september 1987 overleed Olga de Haas, in de jaren zestig de grote ster van het Nationale Ballet. Ze is dan bijna 34 jaar. Ze is in stilte gestorven en in stilte gecremeerd. Eenzaam tot aan haar eind.

In Olga. Morgen dans ik weer vertelt Femke van Wiggen over het korte, maar bewogen leven van Olga de Haas. Een foto in de gangen van de Nationale Balletacademie, een schilderij in de Amsterdamse...


Lezersrecensies (1)

Dancing Queen

door: Jacquelien 1 like
Olga de Haas was voor mij een onbekende naam. Iedereen kent Han Ebbelaar en Alexandra Radius. Olga was een ster in het Nationaal ballet Dit boek biedt een inkijk in de danswereld van destijds en is ontluisterend. Je voelt de druk die op Olga ligt. De Amy Winehouse van de balletwereld las ik. Wat...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic