Onorthodox

14

Lijsten 1
Als kind groeit Deborah Feldman op in de gesloten wereld van de Satmargemeenschap in Brooklyn. Ze moet gehoorzamen aan de regels en structuren van deze strengchassidische joden, waarin de rol van de vrouw enkel dienend is. Op haar zeventiende wordt ze uitgehuwelijkt en twee jaar later krijgt ze een zoon, maar dan is haar vrijheidsdrang niet meer te stuiten. Ze wil koste wat het kost een vrij leven leiden.

In haar aangrijpende memoires beschrijft Feldman haar jeugd en uiteindelijke vlucht uit de religieuze sekte, waarbij het soms moeilijk voor te stellen is dat deze gebeurtenissen slechts enkele jaren geleden plaatsvonden, en wel midden in New York.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
320
Laatste editie
21 augustus 2018
Uitgeverij
De Geus
ISBN
9789044540017 , 9789044540024
Bestel dit boek vanaf  €21,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €12,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

    Jeanette van Culinette's Kookpunt Hebban Recensent

Een geestelijke gevangenis als leven

De Satmar is de grootste chassidische beweging die er is. Chassidisch jodendom is een ultraorthodoxe richting en die wordt ook wel "de vromen" genoemd. Wereldwijd kent deze sekte, want zo mogen we het wel noemen, zo'n 120.000 aanhangers waarvan er ongeveer 60.000 in de wijk Williamsburg in Brooklyn, New York wonen. Ze hebben even buiten New York zelfs een eigen dorp met 13.000 inwoners. Andere...


Lezersrecensies (1)

Een indrukwekkend verhaal

door: Els 1 like
Het is een indrukwekkend verhaal: Uitbreken uit een gemeenschap waar je bent opgegroeid, die je veilige en vertrouwde wereld zou moeten zijn. De schrijfster voelt zich in elk geval niet thuis in de Chassidische gemeenschap waarin zij opgroeit met alle regels, geboden en verboden. Vrouwen en meisjes...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic