Onthullingen van een politiecommissaris

1

Veertig jaar lang heeft commissaris François Kind strijd geleverd met gangsters, oplichters, drugshandelaars, bommenleggers en moordenaars. Met zijn eigengereide aanpak is de man een levende legende geworden binnen de gerechtelijke politie. Commissaris Kind spaarde niemand. Voor hem geen omerta bij de politie: corrupte collega's pakte hij even hard aan als elke andere crimineel. Zelfs een rechter moest door zijn toedoen ontslag nemen en werd veroordeeld. Een tofmagistraat die al met pensioen was, kwam nog in nauwe schoentjes te zitten.

Tijdens zijn onderzoeken dreef de sluwe commissaris de daders in het nauw, tot zij ten einde raad hun misdaden opbiechtten. 'Een moordverdachte die Kind op zijn weg treft, raakt hem nooit meer kwijt', zei een gerenommeerd advocaat ooit.

In Onthullingen van een politiecommissaris neemt François Kind afscheid van de politie. Hij schuwt de kritiek niet, maar kijkt tegelijk met een glimlach terug op zijn bewogen speurderscarrière.
Verschenen in
Genre
Korte verhalen
Laatste editie
24 februari 2014
Uitgeverij
Van Halewyck
ISBN
9789461312464 , 9789461312099
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic