Ontspoord door angst

Ontspoord door angst

0
Gelezen 0 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Sommige mensen met een dwangstoornis zijn vreselijk bang anderen iets aan te doen. De innerlijke dwang is zo dwingend dat het sterker is dan het eigen verstand. Weerstand eraan bieden is nauwelijks mogelijk waardoor de angst groeit.
Dit overkomt een jonge militair in opleiding nadat hij in de trein plotseling wordt overvallen door een paniekaanval. Hij blijkt aan een angststoornis te lijden en al snel beheerst de kwaal zijn leven. Terwijl de ziekelijke angst
groeit, zoekt hij houvast in dwangmatige rituelen. Uiteindelijk vindt hij rust dankzij voortdurend repeterende handelingen, in combinatie met kalmeringspillen en vooral na seksueel genot. Zo kan hij zijn hoofd boven water houden, maar verslaving aan pillen en seks ligt op de loer. Tijdens zijn emotionele gevecht probeert hij tegelijkertijd een mysterieuze dreiging van zijn geliefde op te lossen. Alleen met een ijzeren wil zal het hem lukken. Zijn sterke karakter houdt hem op de been en het lijkt erop dat hij zijn leven ondanks alle problemen redelijk onder controle heeft, tot hij onverwacht de fout in gaat. Gedreven door dwang, kan hij er niet meer mee stoppen. Hij moet doorgaan waaraan hij is begonnen. Hiermee slaat het noodlot toe.
Moraal van het verhaal? Zoek tijdig professionele hulp, want zonder therapie red je het niet. Zelfs als je niet de fout in gaat.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
378
Uitgeverij
U2pi BV
Laatste editie
20 december 2018
ISBN
9789087596828
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,50
E-book prijsvergelijker
Advertentie