Oorlog en kermis

8

Artikelen 2

In Rusland is alles waar en klopt niets. In Oorlog en kermis trekt Olaf Koens langs de randen van het grootste land ter wereld. Van de meest afgelegen nederzettingen in Siberië tot de frontlinies van de nieuwe koude oorlog. Hij spreekt met hooligans en helden, met walvisvangers en waarzeggers. De hallucinante, soms krankzinnige verhalen schijnen een nieuw licht op het land waar absurdisme de norm is.
Oorlog en kermis is een betrokken, persoonlijk, ruw en realistisch portret van een land in verandering.

Olaf Koens (Châtillon-sur-Seine, 1985) is schrijver en journalist. Hij publiceerde eerder Koorddansen in de Kaukasus. Hij werkt voor de Volkskrant en RTL Nieuws. In 2015 werd hij door het vakblad Villamedia uitgeroepen tot journalist van het jaar.

Over zijn journalistieke werk:

'Koens illustreert wat realisme is in de kunst en de literatuur: een selectie concrete details.' - Arnon Grunberg

'Journalistiek is meer dan rennen naar de brandhaard. Olaf Koens weet de diepere laag te vinden in de, soms dramatische, nieuwsfeiten. Hij neemt zijn lezer keer op keer mee in zijn eigen verbazing.'
- Juryrapport Journalist van het jaar

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
232
Laatste editie
15 september 2015
Uitgeverij
Prometheus Bert Bakker
ISBN
9789035142923 , 9789035142930


Artikelen over Oorlog en kermis

Nageaapt interview als mediastunt
28 september 2015 9 likes
Non-fictie neemt het over
23 september 2015 1 like
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Koude kermis

door: Jos Kunze 1 like
Mijn verwachtingen van ‘Oorlog en kermis’ klopten niet met de praktijk. Hoewel ik het eerst nog niet in de gaten had, begon er na meerdere hoofdstukken toch iets te irriteren in het onderbewustzijn. Dus: verwachtingen bijstellen om niet van een koude kermis thuis te komen. Ik dacht een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic