Oorlog zonder grenzen

0

Beiroet, 12 november 2015: 41 doden. Parijs, 13 november: 130 doden. Bagdad, 14 november: 26 doden. Drie wereldsteden, drie dagen, drie verschrikkelijke aanslagen. Terreur kent geen grenzen meer: daar is stilaan iedereen het over eens. Maar wie dag in dag uit de waan van de dag volgt, hoort en ziet veel, maar mist de ruime context.
In dit boek toont Ludo De Brabander hoe de politiek van westerse en regionale machten in de Arabische wereld overal als een boemerang in het gezicht van gewone mensen terugvliegt. Hij schetst een verhaal over de koloniale opdeling van het Midden-Oosten en Noord-Afrika, internationale energiehonger, steun aan autoritaire regimes, wapenleveringen en militaire interventies. Die cocktail zorgt voor chaos en geweld in Afghanistan, Irak, Libië en Jemen en dus voor miljoenen vluchtelingen naar de buurlanden en Europa. Maar ook voor een voedingsbodem waarin internationale netwerken van de extremistische jihad goed gedijen. Zo oogsten we onze eigen onveiligheid.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
07 juli 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Epo
ISBN
9789462670716

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 22,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 22,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic