Op de bank

8

Lijsten 1
Ziek worden van je werk. Een op de zeven werkende Nederlanders overkomt het, maar er rust nog altijd een groot taboe op. Het overkwam ook Florien Vaessen. Op een ochtend stond ze klappertandend onder de douche. Op, uitgeput, helemaal leeg. De dag ervoor was ze nog gewoon aan het werk als manager communicatie op het hoofdkantoor van een grote bank. Vanaf het moment dat ze ziek wordt, beziet ze alles wat ze altijd vanzelfsprekend vond met andere ogen.

Als zoveel mensen ziek worden van hun werk, is dat dan nog wel een individueel probleem? Of zijn we corporate robots aan het worden en is misschien de tijd aangebroken eens te onderzoeken hoe ziekmakend de mechanismen in grote organisaties kunnen zijn? Zijn de plekken waar we werken niet gewoon een maatje te groot geworden? En kunnen de ervaringen van alle werkzieken helpen om ons werk weer wat gezonder te maken?

In Op de bank schetst Vaessen met onderkoelde humor en veel gevoel voor understatement de jungle van de apenrots en hoe we ons daar allemaal op onze eigen manier staande proberen te houden: de survivors en de verbeten kantoortypes, tenenkrommende vergaderingen en hilarische leiderschapsprogramma's - en haar eigen aandeel daarin. Ook de pijnlijke machtsconflicten komen aan bod, net als de mensen die niet meer zeggen wat ze denken en de machteloosheid rondom goede ideeën, die maar niet van de grond lijken te kunnen komen.

Op de bank is een feest van herkenning voor iedereen die in een grote organisatie werkt. Of er (bijna) ziek van is geworden.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
16 september 2016
Uitgeverij
Balans
ISBN
9789460031427 , 9789460031434

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99
bestellen
bestellen
bestellen
Kobo.combestellen
Ebook.nlbestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Silvia van Gimst Hebban Recensent

Verlies jezelf niet uit het oog

door Silvia van Gimst op 10-07-2017

Florien Vaessen heeft het goed voor elkaar, althans zo lijkt het. Een goede baan bij een bank waar ze hoog op de hiërarchische ladder staat. Als ze op een dag instort, komt dat in eerste instantie als een donderslag bij heldere hemel tot ze inzicht krijgt en eerlijk bij haar zelf te raden gaat. Vanaf dat moment wordt ze bewust van haar eigen doen en laten en het functioneren van haar...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic