Operatie Caesar

1

Artikelen 1

Na het neerslaan van de opstanden tijdens de Arabische Lente viel Syrië ten prooi aan een burgeroorlog die al aan meer dan 150.000 mensen het leven kostte. Het regime van Assad richtte zich tegen zijn eigen bevolking: tallozen verdwenen in de kerkers van het regime.
Twee jaar lang, tussen 2011 en 2013, kopieerde een militair fotograaf (schuilnaam ‘Caesar’) duizenden foto’s van gevangenen die waren overleden, veelal als gevolg van marteling of uithongering. Hij smokkelde de foto’s het land uit. Onlangs erkende Human RightsWatch de beelden als authentiek bewijs van misdaden tegen de menselijkheid.
Garance Le Caisne is de enige journalist die Caesar heeft gesproken. Operatie Caesar vertelt zijn verhaal, maar ook dat van dertien slachtoffers, die het land zijn ontvlucht. Hun getuigenissen, rechtstreeks uit het hart van de Syrische dictatuur, schetsen een verbijsterend beeld van een maatschappij geregeerd door angst en onderdrukking.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek , Literaire non-fictie , Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
15 februari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
ISBN
9789023499640 , 9789023498056


Artikelen over Operatie Caesar

Hebban Sterrenparade (6)
28 februari 2016
  Meer artikelen
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic