Overal en altijd weer

1

`Mijn grootvader praatte niet graag over het verleden. Wat niet vreemd is als je bedenkt, en daar gaat het hier om, dat hij jood was en dat hij naar Brazilië is gekomen op een van die overvolle schepen slachtvee, mensen voor wie de geschiedenis op hun twintigste, of dertigste, of veertigste, dat doet er niet toe, afgelopen leek te zijn en voor wie alleen nog maar een soort herinnering overbleef die steeds terugkeerde en misschien nog wel een ergere gevangenis was dan die waar ze in hadden gezeten.
Een grootvader die Auschwitz overleefd heeft, een vader met Alzheimer en een zoon die tijdens zijn bar-mitswajaar getuige is van een bizar ongeluk op school. Drie generaties mannen wier verhalen herinnerd of juist lang zaam vergeten moeten worden.
Overal en altijd weer gaat over simpele en tegelijkertijd ingewikkelde vragen, die altijd opkomen bij iemand die het wel en wee van zijn familie in ogenschouw neemt. Waarom is de wereld zoals hij is? Waarom hebben mensen
elkaar lief en waarom haten ze elkaar?
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Harrie Lemmens
Laatste editie
01 oktober 2013
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789041423122 , 9789041425133

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic