Prof

1

Artikelen 1

Met zijn vertrek naar Saint-Étienne in 1950 werd Kees Rijvers een van de eerste Nederlandse profvoetballers. De KNVB sprak er schande van en Rijvers was niet meer welkom in het Nederlands elftal. In Frankrijk werd hij speler van het jaar, en in Parijs dwong hij met een gelegenheidselftal van Nederlandse profs in de legendarische Watersnoodwedstrijd het Franse team op de knieën. Na de invoering van het betaald voetbal in Nederland keerde Rijvers terug bij Oranje. Met Faas Wilkes en Abe Lenstra vormde hij het beruchte ‘Gouden Binnentrio’. Later werd Rijvers een buitengewone trainer. Hij beleefde successen met FC Twente en PSV en stond als bondscoach aan de wieg van de gouden generatie met Van Basten en Gullit, maar ging ook door een diep dal toen Oranje zich niet plaatste voor het EK van 1984.

Kees Rijvers vertelt nu voor het eerst zijn hele verhaal aan journalist en kleindochter Antje Veld. Het meeslepende leven van een eigenzinnige en gedreven man die met hart en ziel streed voor het allerbeste voetbal. 

Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
336
Laatste editie
12 mei 2016
Uitgeverij
Thomas Rap
ISBN
9789400404922 , 9789400405028


Artikelen over Prof

Hebban Sterrenparade (21)
12 juni 2016 1 like
  Meer artikelen
Bestel dit ebook vanaf  €7,79 bijAdvertentie

Hebban recensie

    Luc Wierts Hebban Recensent

Eindelijk een monument voor voetbalpionier Kees Rijvers

door Luc Wierts op 18-10-2016

Kees Rijvers was een van de baanbrekende voetballers voor het profvoetbal in Nederland. De 90-jarige voormalig bondscoach heeft dan eindelijk zijn biografie gekregen, al had het voor hem nooit gehoeven.

Eerder gonsde het van de geruchten dat de Franse voetballer Paul Pogba een recordtransfer naar Manchester United van 120 miljoen euro gaat maken. Hoe anders was het eind jaren veertig en in 1950...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic