Radicalisme, extremisme, terrorisme

0

De Syriëstrijders zijn niet weg te denken uit het nieuws. Het jaar 2015 is nu al het jaar van de terreur in Europa. De aanslagen in Parijs, Kopenhagen en de dodelijke raid in Verviers hebben ons wakker geschud.

Wat is radicalisme en waarin verschilt het van extremisme en terrorisme? Is het de schuld van de islam? Moeten we bang zijn? En vooral: wat kunnen we doen om het radicalisme en terrorisme in te dijken?

Bilal Benyaich (1982) is politicoloog en auteur. Eerder schreef hij onder meer Islam en radicalisme bij Marokkanen in Brussel.

'Bilal Benyaich trapt niet in de val van de simpele retoriek van believers of non-believers. De werkelijkheid van de Syriëstrijders en het gewapend extremisme is complexer dan simpele slogans tegen islam of discriminatie. "Er is nooit één oorzaak, maar een veelvoud aan risicofactoren." Wie met een open geest naar antwoorden in de echte wereld zoekt, kan dit essay alleen maar toejuichen. Aanbevolen lectuur voor elk politicus. En dus nee, jihadi-extremisme zit niet in het DNA van onze moslims.'
- Rudi Vranckx, VRT-journalist

'Het essay van Bilal Benyaich is een belangrijk moment in de discussie over
het meest heikele onderwerp van deze tijd. Verplichte lectuur voor politici en wie enige kennis van zaken wil.'
- Jef Lambrecht, Midden-Oostenexpert en auteur
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
86
Laatste editie
11 maart 2015
Uitgeverij
Van Halewyck
ISBN
9789461313898 , 9789461313911
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic