Regels voor wapenhandel

0

Wapens zijn instrumenten voor gebruik van geweld of dreiging met geweld. Daarom is controle op de handel in vuurwapens, wapensystemen en onderdelen van massavernietigingswapens een belangrijke maatregel voor de preventie van geweld en
gewapend conflict. Dit boek geeft een overzicht van de regels voor wapenhandel, behandelt de samenhang tussen verschillende ontwikkelingen en toont hoe internationale afspraken doorwerken in wet- en regelgeving.

'Spelregels voor wapenhandel' wil de lezer een antwoord bieden op vragen zoals: Welke regels voor controle op wapenhandel zijn internationaal afgesproken? Welke rol speelt de Europese Unie hierin? Wat is er specifiek voor de Belgische en Vlaamse case? Op welke manier worden veiligheidsimplicaties, economische belangen en ethische aspiraties tegen
elkaar afgewogen?

Lezers met belangstelling voor politiek en internationale relaties, beleidsmedewerkers en personen actief in de sector krijgen in dit boek een globaal overzicht van - maar ook inzicht in - de controle op de buitenlandse handel in wapens.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
18 december 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Acco C.V.
ISBN
9789462922501

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic