Ringer

2

Ringer is twaalf als zijn zus wordt verkracht door een klasgenoot. Volgens zijn vriendin Maria is hij zich met deze jongen gaan vereenzelvigen en komen veel van hun problemen daarvandaan, maar volgens hem wil ze gewoon niet toegeven dat ze hem bedriegt met andere mannen.

Hoeveel invloed kan een gebeurtenis waar hij niet eens bij is geweest hebben op een mens? Is het belangrijk waar iemands gedrag vandaan komt? En hoe zeker kun je eigenlijk zijn van je eigen motieven? Dat zijn de vragen waar het om draait in deze gewaagde roman. Ringer is vrijwel geheel opgebouwd uit de nu eens rauwe en dan weer romantische verhalen die Maria schrijft voor en over haar minnaar. Over de besmettelijkheid van trauma's, de werking van het geheugen en de liefde, die soms genoeg is en soms ook niet.

Ringer is het eerste boek dat verschijnt onder de vlag van De boekenmakersbende, het indie label van The Social Bookcompany. Juul Abbing, die zelf een relatie had met de broer van een verkrachtingsslachtoffer, heet in werkelijkheid anders. Ringer is haar debuut.

hetboekringer.wordpress.com
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
147
Laatste editie
08 september 2015
Uitgeverij
De Nieuwe Boekhandel
ISBN
9789462547865 , 9789462545502 , 9789462545670 , 9789462542242

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,95
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,95
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,95 bijAdvertentie

Hebban recensie

    Marloes Hebban Recensent

Ringer houdt de lezer in zijn greep

door Marloes op 12-08-2015

“Soms is van elkaar houden gewoon niet genoeg” schrijft Juul Abbing in haar debuut Ringer dat ze uitgaf via De boekenmakersbende. Ringer, de hoofdpersoon, staat symbool voor Abbings geliefde en de geliefde van haar redacteur, beiden broers van een verkrachtingsslachtoffer. Door in Ringer een thrillerachtig verhaal te combineren met blogs en herinneringen van Maria, weet Abbing de lezer te boeien...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic