Robin en God

7

Lijsten 1

'Toen jouw pap een jongen was,' vertelt opa, 'ongeveer zo oud als jij nu bent, toen bracht ik hem natuurlijk ook naar bed. Vaak stonden we nog even voor het raam naar buiten te kijken. En op een avond wees jouw papa naar een grote heldere ster. Ja, ik weet natuurlijk niet meer zo precies welke ster het was, maar hij was groter en helderder dan de andere sterren...' Robin houdt zijn adem in. Hij weet precies welke ster het was. Híj wel. 'We stonden daar,' zegt opa, en jouw papa wees naar die grote heldere ster, en hij zei: "Daar woont God..."' Opa is even stil, Robin ook. Dan laat hij zich van opa's schoot glijden. Hij pakt opa's hand. 'Ga eens staan,' zegt hij. Opa staat op. Zo staan ze samen voor het raam, Robin en opa. Robin wijst en zegt: 'Kijk opa, die ster was het.'

Papa en mama geloven niet in God. Dat is lastig. Gelukkig logeert opa bij Robin. Opa gelooft wel in God en hij weet er vrij veel van.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
28 april 2017
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
ISBN
9789087540265 , 9789047707448 , 9789077727355 , 9789045106328 , ...

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 14,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 14,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit luisterboek voor  €9,50 bij

bestellen

Hebban recensie

Sprookjesachtige zoektocht naar God

door Joke Hendriks op 23-11-2015

Er zijn al verschillende deeltjes verschenen in de serie over het jongetje Robin. Hij is rond de vijf jaar en houdt ervan voorgelezen te worden, vooral door opa. Vlak voor kerst leest opa het verhaal van het mannetje Piggelmee voor. Het is het bekende verhaal waarin kabouter Piggelmee een tovervisje vangt en zijn vrouwtje te veel wensen heeft. Uiteindelijk wil zij zelfs God zijn, Onze lieve Heer....


Lezersrecensies (1)

Laag drempelig verhaal

door: Astrid van Soomeren 1 like
Een mooi boek om voor te lezen aan jonge kinderen met vragen over God. Mooi vertelt en mooie platen ter verduidelijking. Een echte aanrader om voor te lezen.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic