Rosa Mystica

0

Ze maakten zich los van hun huis aan de Nieuwegracht. De Nieuwegracht is een van de bekendste grachten in de binnenstad van de Nederlandse stad Utrecht. Het is ook de naam voor de twee straten aan weerszijden van deze gracht. Karakteristiek zijn de vele monumentale grachtenpanden, de werfkelders, werven met bomen, en bruggen.
Zoals de naam al zegt is de Nieuwegracht nieuwer dan de Oudegracht, de bekendste gracht in Utrecht. De gracht werd tussen 1390 en 1393 samen met de Kromme Nieuwegracht, de Drift en de Plompetorengracht gerealiseerd door een weinig bebouwd gebied binnen de stadsmuren, waarschijnlijk om de ontwatering van het gebied te verbeteren als voorbereiding op de aanleg van de bebouwing. Het westelijk deel van de Nieuwegracht tussen de Pausdambrug en Paulusbrug had tot 1890 de straatnaam Runnebaan.
Ze namen de A2 richting zuiden. Afslag Gronsveld moet je hebben, zei Bas tegen Marnix die de auto bestuurde, toen ze Maastricht waren gepasseerd. En dan via het Savelsbos richting Noorbeek. Na het plateau op te zijn gereden zagen ze in de verte enkele huizen. Nu wordt het spannend, zei Heleen. Ik ben benieuwd wat we aantreffen?
Verschenen in
Genre
Romantiek
Aantal pagina’s
118
Laatste editie
31 december 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402128055

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic