Rumo & De wonderen in het donker

2

Zolang Rumo als jonkie op de boerenhoeve van de ‘s Verrenzandse dwergen verblijft, wordt hij door iedereen vertroeteld. Maar cyclopen doen een inval en voeren alle bewoners in een zak af naar een grot in de Duivelsrotsen. Daar probeert Rumo met de haaimade Smeik te ontsnappen. Vervolgens voert de zilveren draad die hij met zijn innerlijk oog waarneemt hem naar de stad Wolperting, waar hij schoolgaat en... de mooie Rala leert kennen. Bij wijze van liefdesgeschenk wil hij een kistje voor haar vervaardigen van hout uit het beruchte Nurnenwoud, maar terwijl Rumo het bos in trekt, worden al zijn Wolpertingse vrienden tot slaaf gemaakt van Gaunab, de krankzinnige dwergkoning. Rumo en de zijnen moeten alles op alles zetten om hem te verslaan, een strijd die tot een hoogtepunt komt in het Theater van de Schone Doden, en die maar één winnaar kent...

Rumo is een fantastische ontwikkelingsroman, een heldenepos en een liefdesgeschiedenis, even spannend als een thriller en bovendien bijzonder humoristisch.

Walter Moers (1957) staat bekend om zijn meeslepende fantastische romans. Hij creëerde met succes personages als Käpt’n Blaubär, het Kleine Arschloch, de Alte Sack, het fictieve land Zamonië en de stripfiguur Adolf. Zijn boeken worden in tientallen talen vertaald.

‘Bij Moers zijn avonturen poëzie. Dat heeft hij gemeen met de klassieke auteurs van de avonturenroman, vooral met Jules Verne en Karl May.’ Die Welt

‘Rumo is zeer anarchistisch. In vergelijking daarmee zijn de sprookjes van Grimm slaapliedjes.’ SonntagsZeitung

‘Zo angstaanjagend als Jeroen Bosch en zo grappig als Woody Allen.’ Die Tageszeitung
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Erica van Rijsewijk
Laatste editie
11 september 2008
Uitgeverij
Houtekiet
ISBN
9789089180094
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic