Rusland in oorlog

3

Artikelen 2
Rusland in oorlog - Met zichzelf en met de wereld - MH17 slachtoffer Poetins oorlog

Oud-minister Ben Bot ontvangt het eerste exemplaar op 1 september 2014 om 14.30 uur in perscentrum Nieuwspoort uit handen van de auteur.

De situatie is nu wel heel erg actueel geworden door de raketaanslag op het toestel van Malaysia Airlines MH17 donderdag 17 juli vermoedelijk door pro-Russische separatisten in het door hen bezette deel van Oekraïne.

Rusland is opgestaan als een wereldmacht en Poetin wil historische vergissingen herstellen. De Krim is de eerste correctie die is aangebracht. Alle gebieden buiten de grenzen waar Russisch wordt gesproken zijn tot historische Russische grond verklaard.Dit boek beschrijft de periode waarin Poetin Rusland via massale propaganda op een oorlogstraject is gezet. Een oorlog voornamelijk tegen zichzelf. De Rus krijgt dagelijks ingepeperd zijn land uniek is, zijn geschiedenis, zijn cultuur en de Rus zelf. Poetin eist van de wereld die unieke status te erkennen. Russen en Oekraïeners verliezen het leven vanwege Poetins ambities. Sinds 17 juli 2014 vlucht MH17 uit de lucht is geschoten boven het Oekraïense oorlogsgebied zijn honderden levens geofferd van passagiers, onder wie de levens van 196 Nederlanders, die part noch deel hebben aan Ruslands zinloze oorlog met zijn geschiedenis.

Peter d'Hamecourt (Vlaardingen, 1946) was twintig jaar lang het gezicht in Moskou van het NOS Journaal. Zijn boeken Moskou is een gekkenhuis (20.000) en Russen zien ze vliegen (12.000) zijn het meest succesvol. Daarnaast verschenen eveneens bij Uitgeverij Conserve van zijn hand: Leven als God in Rusland, Petersburg - Paradijs in het moeras, Toen Napoleon Maly verliet en de biografie Vladimir Poetin. Vorig jaar stelde hij het tweetalige omkeerboek (Nederlands en Russisch) In de spiegel samen - Nederlanders over Rusland en Russen over Nederland in het Nederland-Ruslandjaar 2013.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
300
Laatste editie
22 augustus 2014
Uitgeverij
Uitgeverij Conserve
ISBN
9789054293729 , 9789054290001


Artikelen over Rusland in oorlog

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders



Advertentie

Hebban recensie

    Martijn Schenk Hebban Recensent

Het geschop tegen Rusland komt analyse niet ten goede

door Martijn Schenk op 18-02-2015

MH17. Slachtoffer van Poetins oorlog. Die ankeiler staat op de voorkant van Rusland in Oorlog – met zichzelf en de wereld van NOS-correspondent Peter D’Hamecourt. Het is een indirecte verwijzing naar de escalatie op de Krim en de oorlog in het oosten van Oekraïne. Gebeurtenissen die plaatsvonden in de tijd die in het boek wordt beschreven. Namelijk van september 2013 tot en met juli 2014. Waarom...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic