Scherven

2

Een veelbekroond autobiografisch verhaal over oorlog en volwassenwording

In zijn deels autobiografische debuut schrijft Ismet Prcic over een jonge Bosniër met dezelfde naam als hij, die zijn door oorlog verscheurde thuisland is ontvlucht en een nieuw leven in Californië is begonnen. Vanwege zijn onaflatende schuldgevoel dat hij zijn familie heeft achtergelaten, krijgt Ismet het advies om ‘werkelijk alles’ op te schrijven.

Al schrijvende verliest Ismet zijn vaste voet in het heden. Zijn teksten raken vervlochten met het perspectief van Mustafa. Deze jonge man – bestaand of ingebeeld – is in Bosnië achtergebleven en heeft zich aangesloten bij een troep elitesoldaten. Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe de scherven van Ismets onherkenbaar geworden leven ooit in elkaar hebben gepast.

Ismet Prcic (1977) werd geboren in Tuzla, Bosnië en Herzegovina, en emigreerde in 1996 naar de Verenigde Staten. Hij is acteur, auteur en scriptschrijver. Prcic woont samen met zijn vrouw in Portland, Oregon.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Anne Jongeling
Laatste editie
04 oktober 2013
Uitgeverij
Agathon
ISBN
9789000331567 , 9789000331574

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic