Schout bij nacht

0

Een 'Schout bij nacht' is bij de marine van oudsher de plaatsvervanger van de Admiraal. De nummer twee in de luwte van de nacht. Schout bij nacht vertelt het pijnlijke levensverhaal van Rinse Boelema. Een man die ogenschijnlijk veel succes had als marineofficier,het zelfs tot minister schopte en een welvarend Haags familieleven leidde. Maar niks is wat het lijkt. Hij koos voor een veeleisende carrière ten koste van de relatie met zijn vrouw, kinderen en vrienden. Als hij in politiek Den Haag de ultieme top alsnog wil bereiken, blijkt hij onderdeel van een spel en dondert alles als een kaartenhuis in elkaar. Van de stalen man die hij ooit was, blijft weinig over. Een Volvo op de sloop.

Jan Willem Verkiel (1971) schreef eerder de politieke roman "Gieren en lakeien" (2006), de wielerroman "Moules de Zélande" (LesIles-2013) en met Jeanine Laudy "Strijd in het vrouwenpeloton" (Tirion-2013) met en over Ellen van Dijk en Marianne Vos.

Over de roman Moules de Zélande : "Dat Verkiel een rasverteller is, blijkt op elke bladzijde." (Vlaams magazine Grinta!)
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
294
Laatste editie
08 mei 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402131086
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic