Septemberschittering

0

Als Kron toevalligerwijs in de stad zijn kennis Vanek en diens vriend Gerland tegen het lijf loopt, laat hij zich overhalen samen met een geheimzinnige vierde man een avond aan het meer door te brengen. Maar al tijdens de rit daarheen voelt Kron dat hij in een onaangename situatie is beland: Vanek en Gerland beginnen de onbekende man zonder enige aanleiding te treiteren en uit te dagen. Bij het meer aangekomen escaleren de pesterijen. Kron weigert hier aanvankelijk aan mee te doen, maar is bang zelf ook slachtoffer te worden. Langzaam maar zeker begint hij het gedrag te rechtvaardigen en steeds duidelijker ontpopt hij zich als medeplichtige.
Wanneer Kron later over de gebeurtenissen op deze avond wordt verhoord, probeert hij zichzelf van iedere schuld vrij te pleiten.

In Septemberstralen leidt Martin Gülich zijn personages naar een schemergebied waar sociale regels niet meer gelden. Het is het verslag van een beklemmende nacht met een gruwelijke afloop.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Gerrit Bussink
Laatste editie
01 oktober 2010
Uitgeverij
Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren
ISBN
9789089670519
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic