Spaanse bibliotheek De Etruskische glimlach

6

Top25's 1
Salvatore Roncone, een oude boer uit Calabrië die weet dat hij door zijn ziekte niet lang meer te leven heeft, verruilt zijn dorp voor de grote stad Milaan. In het huis van zijn zoon komt hij in contact met zijn kleinzoon Bruno, die de oude partizaan de ogen opent voor dingen waarvan hij het bestaan niet vermoedde. Het jongetje, een nieuwe liefde en het leven in de stad maken bij de grootvader ongekende emoties los. Oud en jong, modern en antiek, man en vrouw, stad en platteland; het zijn de klassieke tegenstellingen die Salvatore aan het einde van zijn leven overwint. Zo kan hij zich verzoenen met zijn lot en zijn laatste adem uitblazen met een glimlach op de lippen: een glimlach als die van de echtgenoten op de tombe in Villa Giulia.

`Ik heb het boek in twee avonden uitgelezen en met heel veel plezier. Het is een juweel. Emile Brouwer, Boekhandel Comenius, Naarden

De Spaanse auteur José Luis Sampedro (1917), van huis uit econoom, bereikte een groot internationaal lezerspubliek met zijn roman De Etruskische glimlach. Sampedro werd in 1990 lid van de Real Academia Española en behoort daarmee tot de meest illustere Spaanse schrijvers.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Eugenie Schoolderman
Laatste editie
26 september 2012
Uitgeverij
Menken Kasander & Wigman Uitgevers B.V.
ISBN
9789074622585 , 9789074622745 , 9789491495359

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 22,50 Bestel het ebook bij Libris voor 15,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 22,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 15,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (3)

Kleinkinderen

door: Paulus 1 like
Ontroerend boek dat nog eens duidelijk maakt hoe belangrijk kleinkinderen voor grootouders kunnen zijn. Opvallend is dat het geschreven is door een Spaanse schrijver, terwijl het verhaal zich geheel in Italië afspeelt.
ebook

Recensie Spaanse bibliotheek De Etruskische glimlach

door: mem 1 like
Wat een mooi verhaal,erg van genoten.

Recensie Spaanse bibliotheek De Etruskische glimlach

door: jopau 1 like
Dit boek heeft mij van het begin tot het eind geboeid. Het gaat over een oude man die zijn laatste dagen bij zijn zoon en schoondochter woont en die gefascineerd is door zijn kleinkind.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic