Stadslucht

, , ,

0

De stad wordt alsmaar populairder. Steden bieden volop kansen op werk, handel, uitwisseling, vermaak, tolerantie, persoonlijke ontplooiing of simpelweg op een (veilig) bestaan. Maar naarmate de schaal, de dichtheid en de diversiteit van een stad groter zijn spelen er typisch stedelijke vraagstukken. Is er nog sprake van gemeenschap of overheerst het gevoel van vervreemding tussen mensen? Hoe bestuurbaar is de stad? Wat is de rol van het kapitaal? Wanneer heeft de stad de menselijke maat? Hoe uiten zich botsende culturen, belangen en opinies? Welke effecten hebben de voortschrijdende globalisering en vernetwerking op de stad?

De auteurs van Stadslucht stellen ons met hun verhelderende analyses in staat de stad beter te begrijopen. Vanuit de verschillende maatschappijwetenschapelijke disciplines en uit filosofische kring wordt extra kleur gegeven aan het denken over de stad. Concrete voorbeelden uit het stedelijke leven worden afgewisseld met reflectie op de beloften en paradoxen van de stad.

Dit boek, onder redactie van Has Klerx, bevat bijdragen van antropoloog-sociolinguïsten Jan Blommaert en Max Spotti, cultuurfilosoof René Boomkens, architectuurfilosoof Jacob Voorthuis, theoloog Erik Borgman, jurist Anton van Kalmthout, bestuurskundige Julien van Ostaaijen, socioloog Ton Wilthaven, vrijetijdswetenschappers Nienke van Boom en Hans Mommaas, cultuursocioloog Merijn Oudenampsen, mediafilosoof Marijn de Waal en filosoof Arthur Kok.

Stadslucht verschijnt in samenwerking met Academic Forum van Tilburg University.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
29 mei 2015
Uitgeverij
Valkhof Pers
ISBN
9789056254223

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic