Sterven en Noorwegen zien

0

Hoe ver moet ik reizen om mezelf tegen te komen?
Origineel en pakkend verhaal

Bavo, een alledaagse en eerder saaie man, beslist om het lichaam van zijn dode vrouw Freya uit het mortuarium te ontvoeren. Hij heeft de pest aan de gangbare rituelen en bemoeienissen van de omgeving.
En omdat zijn vrouw bovendien een sterke binding had met de Vikingcultuur, wil hij haar volgens de heersende Vikingtraditie laten cremeren in het Noorse Voss.
Met zijn twee zonen onderneemt hij met de wagen de tocht naar Noorwegen. De omstandigheden waarin Freya gestorven is, blijven als een onuitgesproken verwijt het drietal volgen.
En dan zijn er nog de leden van de Vlaamse blackmetal-band ‘Lords of Catharsis’. Voor hen kan het optreden op het rockfestival in Voss een unieke kans zijn op een doorbraak.
Te pas maar vooral te onpas kruisen ze het pad van Bavo’s gezin.
Sterven en Noorwegen zien ontsnapt niet aan de universele roadmovie-wet: mensen reizen vele kilometers om uiteindelijk zichzelf tegen te komen.

Rudi Penne (Wilrijk, 1964) doceert wiskunde aan de Karel de Grote-Hogeschool en de Universiteit Antwerpen. In 2007 won hij de writehistory-romanwedstrijd met zijn manuscript ‘Tegenwijzerzin’. In 2008 verscheen zijn verhalenbundel ‘Mannen op de rand’.

De pers over Rudi Penne:

‘Er is veel verdampend leven in deze verhalen, die verrassen door hun eenvoud en complexiteit.’ (M. Carette over ‘Mannen op de rand’)
‘… hier lezend, verdwijnt u in het hol van de wereld, waargenomen door een scherp zintuiglijk, ironisch en schroomloos figuur. (Vitalski over ‘Mannen op de rand’)
‘Rudi Penne heeft een aangename schrijfstijl, niet zwaarbeladen maar toch spits. ‘Tegenwijzerzin’ is een pareltje. (Luc Deflo over ‘Tegenwijzerzin’)
‘Het verhaal is goed onderbouwd en spannend.’ (Herman Brusselmans over ‘Tegenwijzerzin’)
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
31 maart 2010
Uitgeverij
Kramat
ISBN
9789079552252
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic