Straks doet het geen pijn meer

37

Top25's 1

Na de scheiding van haar ouders brengt Friedl de weekends door bij haar vader. Het begint met cadeautjes en uitstapjes. Daarna zijn er de knuffels en strelingen... Friedl voelt aan dat er iets mis is. Als tiener draagt Friedl het misbruik nog altijd als een geheim met zich mee. Zeker Stef, haar vriend, mag het niet te weten komen. Maar telkens als hij haar aanraakt, voelt ze weer de handen van haar vader. Friedl wordt heen en weer geslingerd tussen haar eigen onzekerheid en schuldgevoelens. Dirk Bracke baseerde dit ontroerende verhaal op een persoonlijk getuigenis.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Aantal pagina’s
172
Laatste editie
15 maart 2003
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059080102

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (2)

Een aangrijpend, emotioneel verhaal

door: Yasmine 1 like
Het is een boek waarbij ik een traantje heb moeten wegpinken. Een ongewoon verhaal dat toch geloofwaardig overkomt. Het is net alsof ikzelf bevriend ben geraakt met Friedl en als enige weet wat haar overkomen is, ik kan niks doen om haar te helpen en moet toekijken hoe alles op de een of andere...

Straks doet het geen pijn meer

door: Dorien 1 like
Dit verhaal geeft openheid over de problemen die iemand ervaart na incest. Het verlies van een vader omdat hij geen vader meer is, het verlies van vertrouwen doordat een van je ouders niet meer te vertrouwen is. Het verlies van je basis, je eigen persoonlijkheid en alles wat daarmee samenhangt.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic