Teleurstellen vergt lef

2

Artikelen 1

Van dit autobiografische verhaal van een opgroeiend meisje aan de Turkse kust kan je hart alleen maar een sprongetje maken. De jonge O¨zge is dol op de zee en fantaseert over een avontuurlijk leven, terwijl haar ouders van haar een gedegen en voorspelbare carrie`re eisen. Haar vader wil niets liever dan dat ze, net als haar zus, ingenieur wordt. O¨zge probeert met vallen en opstaan haar eigen stem te vinden, hetgeen extra wordt bemoeilijkt door de conflicten tussen seculiere en fundamentalistische stromingen en de militaire spanningen in Turkije. Zou ze - net als Jacques Cousteau - diepzeeduiker kunnen worden? Of actrice? Zou ze het iedereen naar de zin kunnen maken, inclusief zichzelf? Een echt coming-of-age - verhaal dus, herkenbaar voor iedereen die zich niet in een hokje wil laten stoppen. In deze verrassende en grappige graphic memoir vertelt O¨zge haar verhaal via prachtige collages waarin ze beelden van de zee, politiek, vriendschap en wetenschap aan elkaar knoopt.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
194
Laatste editie
20 juni 2016
Uitgeverij
Soul Food Comics
ISBN
9789082410723


Artikelen over Teleurstellen vergt lef

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

    Koen Driessens Hebban Recensent

Graphic memoir stelt niet teleur

door Koen Driessens op 21-06-2016

Opgroeien in Turkije luidt de ondertitel van deze beeldende bildungsroman. Eigenlijk zou er nog ‘in de jaren ’80 en ‘90’ bij moeten staan: dit autobiografische debuut schetst de moderniserende Turkse samenleving vóór Erdogans islamisme begon te knabbelen aan Atatürks strikte scheiding van kerk en staat. Met ‘Dare to disappoint’ doelt de naar de VS uitgeweken Özge Samanci (Izmir 1975) vooral op de...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic