Terug naar Walden

4

Geld maakt niet gelukkig, tenzij je Ruler Marsh heet. Hij is een ongenaakbare geldwolf in een genadeloze wereld. Ruler Marsh en diens familie werd ooit groot onrecht aangedaan. Vandaag is Ruler niet alleen stokoud, hij is ook de rijkste man ter wereld en wreekt zich door banken te doen vallen als dominostenen. Tot hij zelf aan het wankelen wordt gebracht.
Op een ochtend wordt Ruler Marsh geroepen om alles achter zich te laten. De stem leidt hem van Manhattan naar het Brusselse Hilton. Op zijn zoektocht naar de herkomst van de stem maken we kennis met een handelaar in heel bijzondere 9/11-souvenirs, Frederik van Eeden, Laurel en Hardy (twee Guantánamofolteraars in ruste), de dood gewaande Steve Fossett en het hoertje Kitty. Die laatste neemt samen met Marsh de vlucht naar Hotel 't Paradijs in Wallem, haar Kempische geboortedorp.
Terwijl koortsachtig naar Ruler Marsh wordt gezocht, razen de bank- en beurscrashes over de plasmaschermen. Het kan Ruler Marsh niet meer schelen. De kleine Lotte, Kitty's zusje, brengt hem tot inkeer. Bij de Duivelsplas in het Wallemse Rosenven leert hij dat hij, om de wereld alsnog van de ondergang te redden, terug moet, niet naar Wall Street maar naar Wilmington, waar hij als knaap de verkeerde keuze maakte.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
01 maart 2010
Uitgeverij
De Bezige Bij
ISBN
9789085422136 , 9789085422303 , 9789460420252
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Terug naar Walden

door: Ellen IJzerman (prowisorio) 1 like
Ruler Marsh, de hoofdpersoon heeft zich opgewerkt tot de machtigste man ter wereld, met als enig motief om op een gegeven moment het hele (kapitalistische) systeem in elkaar te laten storten. Op het moment dat hij te horen krijgt dat hij ongeneeslijk ziek is, is het moment daar. "Verkopen,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic