Tienerzolder dr 1

,

0

Het tienerwerk is terug van weggeweest. Werd in de jaren tachtig door forse bezuinigingen het sociaal-cultureel werk, waar het kinder-, tiener- en jongerenwerk onder valt, grotendeels weggesaneerd, inmiddels wordt in toenemende mate onderkend dat tieneractiviteiten in de eigen leefomgeving een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan de socialisatie en identiteitsvorming van de tieners.
In deze uitgave beschrijft de auteur hoe het tienerwerk kan worden vormgegeven op basis van theoretische inzichten en praktijkkennis. Uitgangspunt hierbij is de Tienerzolder, een ontmoetingsplek voor tieners in de wijk Katendrecht in Rotterdam. Dit is een ruimte waar tieners van 10 tot 14 jaar in een beschermde, veilige, maar ook uitdagende omgeving kunnen vertoeven.
In De Tienerzolder: the place to be! komt de organisatiestructuur, van open inloop, kerngroepen en een projectmatige aanpak, aan bod en leest u meer over de inhoudelijke en pedagogische verantwoording van dit inspirerende project.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
19 december 2002
Uitgeverij
Uitgeverij SWP B.V.
ISBN
9789066655058
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic